Data: 2002-06-28 14:09:44
Temat: Re: jak zrobi? sos gorgoznola?
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk>
Pokaż wszystkie nagłówki
On Fri, 28 Jun 2002 16:03:49 +0200, Waldemar Krzok
<w...@u...fu-berlin.de> wrote:
>
>> >dlatego robi? sos "chrzczony" serkiem topionym, no i pisa?em: doda? do
>> >smaku. Tak nawiasomówi?c, wczoraj po napisaniu ww poszed?em do kuchni i
>> >doka?cza?em sos gorgonzola, bo ?ona dosta?a telefonitis epidemica. By?a
>> >to wersja czysta, czyli bez serka. Gorgonzola + mleko + roso?ek warzywny
>> >+ sól + tabasco. Zag?szczone m?k?.
>>
>> do smaku, do smaku...ja to wiem, ale jest roznica miedzy kostka 2
>> cm na 2 cm na 2 cm, ktora robi sos wykwintnym , a kostka 5 x 5 x
>> 5, co spowoduje, ze sos przytlamsi wszystko inne...zapytaj, skad
>> wiem ;))
>
>pewnie zrobi?a? takiego gniota ?
>
>Waldek
ja zrobilam sosik, makaron nim pooblewalam..na to nakruszylam
serka, zeby ladnie bylo...pic mi sie chcialo po tym przez
tydzien, nie wiem, jaki byl makaron...rownie dobrze mogl byc o
smaku sledzi, bo ja tylko czulam gorgonzole...dlugo i wszedzie. a
odporna na sery jestem wyjatkowo - moge jest prawie wszystkie (no
, moze procz tego wloskiego , zakazanego...). serek przebil nawet
cebule...
wygladal ladnie, ale proporcje mi sie zachwialy jakby ;)
Trysia
K.T. - starannie opakowana
-----------== Posted via Newsfeed.Com - Uncensored Usenet News ==----------
http://www.newsfeed.com The #1 Newsgroup Service in the World!
-----= Over 100,000 Newsgroups - Unlimited Fast Downloads - 19 Servers =-----
|