Data: 2000-04-19 08:41:00
Temat: Re: jak zrobić?
Od: "Rosa" <r...@p...wp.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
mae napisał(a) w wiadomości: <8didl8$2ht$1@sklad.atcom.net.pl>...
>
>Jak zrobić domowy twaróg z kwaśnego mleka?
>mae
Nie wiem o jakiego rodzaju twarog ci chodzi. Jednakze bardzo dobry jest
śrikhand, serek o konsystencji serka homogenizowanego- czyli nie jest to
typowy twaróg. Jogurt wylewasz na sitko przykryte ściereczka (nie gazą, ma
to być dosyć gęsta ściereczka). Potem zostawiasz na kilka godzin- im dłużej
trzymasz, tym bardziej gęsty będzie serek. Możesz potem dodać przyprawy,
zioła, lub zrobić go na słodko...z cukrem pudrem, skórką z cytryny,
wanilią.etc..Smacznego. Ewentualnie jeśli chcesz napiszę o zwykłym twarogu
Pozdrowienia
Roska
|