Data: 2003-06-04 11:05:18
Temat: Re: jak zrobić panierkę...?
Od: "adal" <a...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> A co by tu na obiad dzisiaj..... hmmmm.... racuszki TAK!.
> mąka, mleko, 2 jajka, szczypta soli, trochę cukru - zrobię ciasto
> naleśnikowe :)
> kupię ze trzy jabłka i zetrę na tarce (jak ogórki na mizerę w plasterki)
> wymieszam z ciastem, rozgrzeję oliwę, usmażę racuchy!
> cukier waniliowy do posypania....
> ech.... mniam mniam
>
> rahab
Pychota, ale racuchy to chyba takie z drozdzowego ciasta, puszyste, smazone
w glebokim tluszczu. Takie pamietam z czasow jak chodzilem na obiady w
podstawowce. Potem juz nigdy takich superowych nie jadlem (eh, gdzie te
czasy, gdzie te kucharki... nie orazajac szanownych kolezanek :-).
Ab ovo: chyba masz dzisiaj na obiad placki z jablkami? Moja mama takie
robi, sa doskonale - zaraz do niej zadzwonie, moze da sie namowic...
No to jak jest z tymi racuchami-plackami?
Adal
|