Path: news-archive.icm.edu.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!news.onet.pl!newsgate.onet.p
l!niusy.onet.pl
From: a...@p...onet.pl
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: jak zrobić panierkę...?
Date: 4 Jun 2003 13:14:57 +0200
Organization: Onet.pl SA
Lines: 25
Message-ID: <3...@n...onet.pl>
References: <bbkjpd$ovb$1@korweta.task.gda.pl>
NNTP-Posting-Host: newsgate.test.onet.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2"
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: newsgate.onet.pl 1054725297 18599 192.168.240.245 (4 Jun 2003 11:14:57 GMT)
X-Complaints-To: a...@o...pl
NNTP-Posting-Date: 4 Jun 2003 11:14:57 GMT
Content-Disposition: inline
X-Mailer: http://niusy.onet.pl
X-Forwarded-For: 217.97.59.131, 213.180.130.12
X-User-Agent: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 5.5; Windows 98; Win 9x 4.90)
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:158898
Ukryj nagłówki
> Pychota, ale racuchy to chyba takie z drozdzowego ciasta, puszyste, smazone
> w glebokim tluszczu. Takie pamietam z czasow jak chodzilem na obiady w
> podstawowce.
Oj tak, ale ja tylko zapach pamietam, bo nie jadalam obiadow w szkole...
Pamietam, jak patrzylam z zazdroscia na szczesciarzy z racuchami w lapkach i
przelykalam sline :(. Pare razy probowalam robic racuchy drozdzowe, ale idealu
nie osiagnelam. Najlepsze do tej pory w moim wykonaniu sa racuchy z serkami
homogenizowanymi (na proszku, nie na drozdzach) - przepis z grupy.
Potem juz nigdy takich superowych nie jadlem (eh, gdzie te
> czasy, gdzie te kucharki... nie orazajac szanownych kolezanek :-).
> Ab ovo: chyba masz dzisiaj na obiad placki z jablkami? Moja mama takie
> robi, sa doskonale - zaraz do niej zadzwonie, moze da sie namowic...
> No to jak jest z tymi racuchami-plackami?
Moj maz nie wiedziec czemu nazywa je plackami na sodce - chociaz robie je na
proszku. Pewnie przyzwyczajenie z domu rodzinnego :).
Pozdrawiam,
Ania
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
|