Data: 2003-06-16 07:08:16
Temat: Re: jakie zioła?
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk>
Pokaż wszystkie nagłówki
>
>> a co do tego koperku i pietruszki.. to koperek siekany jest na drobno (lub
>> troche grubszy np jak chcemy zima zupe koperkowa) chowamy do pudeleczek i
>do
>> zamrazarki
>
>Robie identycznie, jak Ty, zielsko przed zamrozeniem dokladnie osuszam, co
>by sie nie sklejalo. Grubsze lodygi kopru tez mroze, w zimie zuzywam do
>wszelkich wywarow. Tak samo traktuje liscie selera i mam wiosne na talerzu
>zima:)
>
>Dorota
>
>> Marta
>
>
no wiec coraz bardziej mi chodzi po glowie, ze moja Mama to
solila te rozne rzeczy, bomi w oczach stoi taki malusi sloiczek a
w nim liscie selerowe...rownie dpobrze mogla to byc bardzo
ziolowa i aromatyczna solona wloszczyzna, ktora, wiem, ze Mama
robila, bo nawet mialam od Niej troche...tyle, ze wloszczyzna z
mieta to jakos dziwnie brzmi ;)))))
Pierz
K.T. - starannie opakowana
|