Data: 2005-02-28 19:24:58
Temat: Re: jakie zupy?
Od: "batory" <b...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> >
>
> A jaki wariant szczawiowej??
>
> z rozciapcianymi ziemniakami - sa regiony gdzie spozywa sie zupy polewając
> zupą ugotowane ziemniaki (dla mnie ohyyda błeee)
>
> z ryzem
>
> z makaronem
>
> z pieczywkiem
>
bez ryżu (łoj?) , a tym bardziej bez makaronu (szczawiowa z makaronem? albo
z ryżem??), poniekąd mozna rzec z pieczywem, ale pieczywo ma być w postaci
bułki pokrojonej w kostkę i podsmażonej na rumiano na masełku (grzanki
znaczy sie), ziemniaki tez odpadają.
Co do jajka sa dwie szkoły (falenicka i otwocka ofkors) czyli twarde jajo
usiekane, alibo i w połowkach - obie lubię.
Pozdrawiam - Agnieszka
|