Path: news-archive.icm.edu.pl!news2.icm.edu.pl!not-for-mail
From: "Kri$" <u...@l...com>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: jarzynka na ciepło
Date: Wed, 20 Oct 2004 17:49:25 +0200
Organization: http://news.icm.edu.pl/
Lines: 32
Message-ID: <cl61e3$b6f$1@achot.icm.edu.pl>
References: <cl60ss$mai$1@atlantis.news.tpi.pl>
NNTP-Posting-Host: chello062179078045.chello.pl
X-Trace: achot.icm.edu.pl 1098287363 11471 62.179.78.45 (20 Oct 2004 15:49:23 GMT)
X-Complaints-To: a...@i...edu.pl
NNTP-Posting-Date: Wed, 20 Oct 2004 15:49:23 +0000 (UTC)
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2900.2180
X-Priority: 3
X-RFC2646: Format=Flowed; Response
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2900.2180
X-MSMail-Priority: Normal
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:219064
Ukryj nagłówki
Użytkownik "Małgorzatka+" <m...@i...pl> napisał w
wiadomości news:cl60ss$mai$1@atlantis.news.tpi.pl...
> Witam!
>
> Dzisiaj zrobiłam takie "cuś" i wyszło całkiem pyszne:
> na oliwie poddusiłam drobno pokrojone - marchwewkę, por (cały) oraz kilka
> listków włoskiej kapusty + sól i pieprz; na końcu doprawiłam imbirem i
> dodałam łyżkę masła.
>
> Proszę o jakieś inne przepisy na jarzynki na ciepło. Jakoś mi tak
> jesiennie się zachciało czegoś ciepłego do obiadu..
>
> Pozdrawiam,
> --
> Małgorzatka
Ja wczoraj też zrobiłem marchewkę, bardzo prostą i smaczną. Marchewkę kroi
się w niezbyt grube i nie za cienkie plasterki, potem podgotowuje (najlepiej
na parze) nie dłużej niż 5-7 min tak żeby była lekko twarda, potem bułka
tarta z masełkiem, polać po marchewce i palce lizać. Najlepiej smakuje z
niemniaczkami i kotletem mielonym.
Do gotowania marchewki, do wody wsypać odrobinę soli i cukru.
Pozdrawiam
Kri$P
--
**** Usuń co zbędne z adresu ****
pologk[MaUpa]wp(kropka)pl
=========================
|