Data: 2004-10-20 23:29:19
Temat: Re: jarzynka na ciepło
Od: "waldek" <A...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Małgorzatka+ wrote:
> Witam!
>
> Dzisiaj zrobiłam takie "cuś" i wyszło całkiem pyszne:
> na oliwie poddusiłam drobno pokrojone - marchwewkę, por (cały) oraz
> kilka listków włoskiej kapusty + sól i pieprz; na końcu doprawiłam
> imbirem i dodałam łyżkę masła.
>
> Proszę o jakieś inne przepisy na jarzynki na ciepło. Jakoś mi tak
> jesiennie się zachciało czegoś ciepłego do obiadu..
>
> Pozdrawiam,
===
Dziękuję za pozdrowienia. :-)
Moja (i mojej rodziny) ulubiona gotowana marchewka, to marchewka z suszonym
tymiankiem (nie świeżym!!!). Na pół kilo marchewki daję pod sam koniec
gotowania jedną płaska łyżeczkę suszonego tymianku. Kiedy woda już niemal
odparuje, a marchew jest miękka, dodaję łyżkę dobrego masła i łyżkę 30%
śmietany. Mieszam. Gotowe!
Znakomite! Polecam!
waldek
===
|