Data: 2006-04-14 17:23:57
Temat: Re: jeszcze raz w temacie zurku
Od: BasiaBjk <b...@Q...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
macq napisał(a):
> wlasnie kocze przygotowywac zurek (robiony zgodnie z przepisem),
> niestety z kupnego zakwasu, bo czasu juz nie starczylo na przygotowanie
> wszystkiego samemu. Niepokoje sie dosc intensywna gorycza w stosunku do
> kwasnego smaku. Czy to moze byc wina zakwasu? Prosze Was o pomoc, bo
> dostanie mi sie przy stole od rodzinki. Jest jakis sposob, zeby naprawic
> smak?
Dość często robię żurek, choć akurat nie na Wielkanoc. Nie powinien w
ogóle być gorzki! wywal go, a jutro kup nowy, ale spróbuj kupując - ma
być kwaskowaty, może być odrobinkę mączny, nawet jakby słodkawy, czasem
bywa jakby leciuteńko, ledwie wyczuwalnie musujący. Ale nigdy nie
powinien być gorzki.
--
pa, BasiaBjk
|