Data: 2001-08-20 13:56:54
Temat: Re: kabaczek, czyli ciąg dalszy mojego cyklu:-)
Od: "Barbara Jarosik" <b...@a...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
A probowalas na taki w kostce podsmazony kabaczek wrzucic kilka jajek i
doprawic ziolami?
Dla mnie pycha.
Pozdr. - Basia
Użytkownik "Barbara" <b...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:9lqog3$aau$1@news.tpi.pl...
> Kolejną potrawą a raczej dodatkiem do obiadu był kabaczek z tartą bułką.
> Kabaczka po obraniu pokroiłam w kostkę, wrzuciłam na głęboką patelnię na
> rozgrzany olej i tak się smażył az się zezłocił.
> Do tego zrobiłam tartą bułkę (susze sobie grahamki) z masłem - tak jak do
> polania kalafiora czy fasolki.
>
> Taki kabaczek podsmażony na rozgrzanym tłuszczu bez dolewania wody nie
> rozmięka i jest bardzo smaczny.
> Jak ktoś liczy kalorie to może go zjeść bez bułki, tylko trochę posolić.
>
> pozdrawiam i dalej myslę co dalej robic z tych potworów;-)))
> Basia
>
|