Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!mimuw.edu.pl!not-for
-mail
From: Antoni Goldstein <a...@z...mimuw.edu.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: kabaczek- polemika
Date: 5 Oct 2000 14:56:23 GMT
Organization: MIM UW
Lines: 22
Message-ID: <8ri4qn$k4u$2@duch.mimuw.edu.pl>
References: <8qa3l4$484$1@news.tpi.pl> <3...@h...pl>
NNTP-Posting-Host: zodiac.mimuw.edu.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: duch.mimuw.edu.pl 970757783 20638 10.1.1.1 (5 Oct 2000 14:56:23 GMT)
X-Complaints-To: a...@n...mimuw.edu.pl
NNTP-Posting-Date: 5 Oct 2000 14:56:23 GMT
User-Agent: tin/1.5.6-20000803 ("Dust") (UNIX) (Linux/2.2.17 (i686))
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:35017
Ukryj nagłówki
Maciej Barton <l...@h...pl> wstukal(a) pracowicie:
>> Co mogę zrobić z kabaczkiem, którym "uszczęśliwiła" mnie koleżanka? Dodam,
>> że wolałabym go użyć, a nie wyrzucić!
>> Agnieszka
> Wrzucilem kilka przepisow na kabaczka, ale szczerze mowic przwie karzdy wymaga
> udoskonalen wynikajacych nie z niedoskonalosci przepisu ale z beznadziejnosci
> samego kabaczka. Jeszcze w leczo mi jakos smakuje ale tak poza tym to trudno z
> niego zrobic cos ekstra no chyba ze ktos ma inne zdanie...
E tam. Co prawda kabaczek nie ma specjalnego smaku sam, ale odpowiednio
faszerowany, zapieczony z serem na wierzchu miodnym jest. A sam farsz bez
kabaczka jest gorszy. Bo za tłusty i jakiś taki zbyt skoncentrowany. Po
prostu czasem potrzebny jest taki mało wyrazisty smak (ale nie bez wyrazu!)
dla odpowiedniej kompozycji.
Antek Goldstein
--
___/___ : I I SPIT ON STINKING ROMAN DOGS! I
< 102 >======= I PTOOEE!!! I
/o----d-----b---o\ : I I
\8oooooooooooo8/ : I_____________________________________(Vercingetorix
)_I
|