Data: 2001-12-19 14:20:55
Temat: Re: kaczka
Od: Krystyna Chiger <k...@p...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Krysia napisala:
> przyłączam się z prośbą, ale o nadziewaną farszem mięsnym, takim z
> pietruszeczką. Kuchnia zapamiętana z domu Mamusi się kłania, a przepisu
> mądrego brak. Przecież nie robisię tego na 1 bułkach i 1 wątróbce drobiowej
> [Kuchnia Polska], jakigo mięska używacie, jakieś proporcje ?
Pół kilo zwykłych, kurzęcych wątróbek i pęczek natki przepuścić
przez maszynkę (pracowici mogą tę natkę posiekać),dosypać
tartej bułki, sól, pieprz, wymieszać. Wypchać tym kaczkę albo gęś
nie bardzo ciasno, bo rośnie w piecu. Jak farszu wyjdzie za dużo,
można zrobić kotleciki.
Krycha
|