Data: 2005-06-09 12:28:55
Temat: Re: kaczka
Od: "maciej" <m...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Witam.
Ja to robię tak:
kaczka w całości, przyprawy wg upodobania z dużą ilością majeranku, do
środka ładuje jabłka pokrojone w ósemki i czosnek starty albo w ząbkach, jak
kto woli i zaszywam, trochę oczywiscie w tych przyprawach może sobie
poleżeć, następnie biorę około 1 kg marchewki i kroję w kostkę, kaczke
obsmażam i do brytwanny ze smalcem lub olejem też wg uznania, marchewka leży
sobie pod kaczuszką, dodaje ok 100 g wody i piekę, pierwsze otwarcie po
około 45 min, oblewam i co 10- 15 zaglądam co by zabardzo się nie wysuszyła,
i tu muszę wam powiedzieć że marchewka znika zawsze w mig.
|