Data: 2004-04-08 11:02:16
Temat: Re: kajmak
Od: Krystyna Chiger <k...@p...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Zora wrote:
>>Tylko słodzone w puszce.
>>Wkładasz puszkę (zamkniętą) do wody tak zeby sie cala pokryla wodą i
>>gotujesz na malym ogniu ok. 2-3 godziny.
>>przed otwarciem koniecznie ostudzić.
>>
>>
>Powaga? I to ten tego nie rozerwie? Serio serio? Bo tak jakoś mam stracha, choć
>czytałam już taki przepis, ale myślałam, że to pomyłka.
>
>
Jeżeli puszka jest w wodzie, to nie rozerwie. Nie lubię tego przepisu,
bo gotuje się dwie godziny i trzeba sprawdzać, czy woda się nie
wygotowała, zamieniając puszke w granat :-)
Przepis na kajmak nie z puszki ktoś juz podał, a dla leniwych -
po prostu rozpuścić trochę krówek albo toffi i jest polewa
błyskawiczna, rodem zza słupa.
--
Krycha&Co(ty) Wiem niewiele, lecz powiem, co wiem,
choć nie będzie to pewnie myśl złota:
Najpiękniejszą muzyką przed snem
jest mruczenie szczęśliwego kota. (F.Klimek)
|