Path: news-archive.icm.edu.pl!news2.icm.edu.pl!news.ceti.pl!newsfeed.tpinternet.pl!at
lantis.news.tpi.pl!news.tpi.pl!not-for-mail
From: "Ania" <a...@o...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: kajmak
Date: Sun, 18 Apr 2004 21:00:24 +0200
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl/
Lines: 33
Message-ID: <c5uj94$4g0$1@atlantis.news.tpi.pl>
References: <2...@n...onet.pl> <c51i43$d61$3@news.onet.pl>
<c51ijq$s7n$1@nemesis.news.tpi.pl> <c5730h$3de$1@news.onet.pl>
<00af01c424a6$8a288960$9100a8c0@ap.siedlce.pl>
<c5s6lg$qil$1@news.onet.pl>
NNTP-Posting-Host: el218.internetdsl.tpnet.pl
X-Trace: atlantis.news.tpi.pl 1082314857 4608 80.53.11.218 (18 Apr 2004 19:00:57 GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Sun, 18 Apr 2004 19:00:57 +0000 (UTC)
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2720.3000
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2739.300
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:198107
Ukryj nagłówki
Taki oto przepis znalazlam na zrobienie krowek:
WZIĘŁAM 2 SZKLANKI MLEKA 3,2%,2 SZKLANKI CUKRU.WRZUCIŁAM TO RAZEM DO
POJEMNIKA PLASTIKOWEGO I DO MIKROFALÓWKI NA ŚREDNI STOPIEŃ
GOTOWANIA.GOTOWAŁAM 0K 1,5 GODZ.CO JAKIŚ CZAS MIESZAJAC.KIEDY masa zaczęła
gęstnieć i zmieniać kolor na ciemniejszy.dołozyłam kakao i trochę masła tak
ok.1 łyżeczki wymieszałam to i kiedy zaczęło to twardnieć to rozłożyłam na
folię do pieczenia i formowałam rulonik,który po ostygnięciu pokroiłam.
Zycze smacznego!
Użytkownik "Clio" <c...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:c5s6lg$qil$1@news.onet.pl...
>
> Użytkownik "Monika Zarczuk" <z...@o...pl> napisał w wiadomości
> news:00af01c424a6$8a288960$9100a8c0@ap.siedlce.pl...
> > Zrobiłam takie mleko skondensowane słodzone, gotowałam 4 godziny i
wyszła
> mi
> > taka masa, ale ja jakoś spodziewałam się, że to będzie ciągnęło się jak
> > karmel. Miało być na snikersa, w rezultacie wyszedł taki "mażący", tj,
> > rozłaził się i nie wiem czy to ja sobie coś wyobraziłam, czy coś mi nie
> > wyszło. Odpowiedzcie!
>
> To chyba takie zawsze wychodzi. Moja mama na mazurka "zestalonego" (twardy
> kajmak) to gotowala zwykle mleko z cukrem mieszajac przez wiele godzin.
> Moze po wlozeniu do lodowki to zastyga. Niektorzy tu robia z tego krowki,
> ciekawe jak?
> Iza
>
>
|