Data: 2002-08-14 08:02:45
Temat: Re: kapucha pekinska
Od: "kudlata" <k...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
>St..słoneczko zostawiła mnie samego w domu m.in. z półgłówkiem kapusty
>pekińskiej.
>z części z niej zrobiłem sobie sałatkę: szatki kapuchy/qqrydza/majonez
>smakowo niezła, ale brak polotu
>Macie jakiś pomysł na wykorzystanie pozostałej częsci kapuchy?
>
>sadyl
>
>A spróbuj tak: posiekaj te reszte dosc drobno, ale w paski, nie na miał.Na
patelni rozgrzej troszke oleju, wrzuc kapuste, przemieszaj, jeszcze
przemieszaj, ona powinna sie powlec tym olejem - to robisz na ostrym ogniu;.
Potem malutki płomień,przykryć pokrywką - kapusta zacznie puszczac sok i
mięknąć. Pokropic sosem sojowym dość szczodrze, albo skapo maggi i troszki
wody. I niech sie dusi, to tak aż zacznie być to grube od kapysty w brązowawym
kolorze. Może być już, ja doprawiam paroma kroplami karmelu; dodaje potrawie
specyficznej słodyczy i świetnie farbuje na brązowo. Samczniusieńkiego QD
PS. Byłes wczoraj na spotkaniu z MB? Jak było?
--
============= P o l N E W S ==============
archiwum i przeszukiwanie newsów
http://www.polnews.pl
|