Data: 2004-05-28 07:36:50
Temat: Re: kapusta do schabowego
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk>
Pokaż wszystkie nagłówki
On Fri, 28 May 2004 09:28:13 +0200, "Anna Ladorucka"
<a...@p...onet.pl> wrote:
>Evunia wrote:
>> Chyba raczej, jak kto lubi. Ja niestety nie uważam, żeby kwaszona była
>> lepsza :) Podobnie, jak nie lubie bigosu z dodatkiem kwaszonej
>> (kiszonej) kapuchy ;)
>
>Hmm, mozesz w takim razie sprecyzowac, co nazywasz bigosem? Zawsze sadzilam,
>ze to potrawa z kapusty kiszonej z ewentualnym dodatkiem slodkiej
>(niekiszonej).
ja tez tak uwazam....bigos to bigos!
trys, odkrywca :P
p.s. dawniej tu trudno bylo kupic kapuste kiszona (w sloikach) i
musialam sztukowac slodka kapusta - pol na pol z kiszona
K.T. - starannie opakowana
|