Data: 2002-11-23 16:06:32
Temat: Re: kapustka do knedli
Od: "wkn" <w...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "ac3" <a...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:aro2c7$m9g$1@news.tpi.pl...
> Na pewno ten kto jadl knedliki w czechach pamieta wysmienity smak kapusty
> zasmazanej .
> No i zaczelem robic i kicha
> Czy jest jakis wyprobowany sposob na w/w
> za wszelkie uwagi i propozycje dziekuje
> a dzisiejsze zjem mniej orginalnie:(
> AC3
>
>
a jak ja robilas? Ja co prawda nie jadlam prawdziwych czeskich knedli z
kapucha, ale zasmazana robie tak:
kupuje kiszona, odciskam, kroje na krotsze pasma i smaze na odrobine oleju
dosc dlugo, az sciemnieje. Potem przyprawic i juz.
Mozna tez podgotowac i potem podsmazac, dodajac przypraw, w tym oczywiscie
soli, pieprzu, papryki, kminku, można przypraw do bigosu, mozna z
podgotowanymi suszonymi grzybami laczyc itp.
Niezle nawet :)
wkn
|