Data: 2002-11-24 11:36:32
Temat: Re: kapustka do knedli
Od: "ac3" <a...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
>
> a jak ja robilas? Ja co prawda nie jadlam prawdziwych czeskich knedli z
> kapucha, ale zasmazana robie tak:
> kupuje kiszona, odciskam, kroje na krotsze pasma i smaze na odrobine oleju
> dosc dlugo, az sciemnieje. Potem przyprawic i juz.
> Mozna tez podgotowac i potem podsmazac, dodajac przypraw, w tym oczywiscie
> soli, pieprzu, papryki, kminku, można przypraw do bigosu, mozna z
> podgotowanymi suszonymi grzybami laczyc itp.
> Niezle nawet :)
>
> Naturalnie ale oni to robia troszke inaczej jest biala, zupelnie jakby
tylko byla gotowana i wypelniacz tez maczny moze smietana i slodka jest
naprawde pycha, bedzie trzeba na pivko pojechac i spytac pani kucharki jak
oni to robia
|