Data: 2003-11-20 21:56:50
Temat: Re: karkówka
Od: pover <p...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik Aneta napisał:
> w właśnie dostałam w prezencie kawał (bedzie tego ponad kilo) pieknej
> świeżej karkówki (zwierz poległ wczoraj)i teraz pytanko co z tego zrobić. a
> dodam iż owe miesko leży na balkonie natarte czosnkiem i majerankim.
> poleccie coś dobrego tak by nakarmic 12 apostołów" co przyjadą w niedziele
> na podwójne urodziny- moje ( a co pochwale sie) i mojego szkraba.
> z góry dziekuje za wszelkie sugestie
>
przyprawa kotani do wieprzowiny+ czosnek ( parę ząbków) + olej
wymieszać zostawić na 24 h w lodówce ( balkon odradzam)
rozgrzać piekarnik do 180 st ,mięsko obsmażyć ze wszystkich stron
wstawić w otwartym naczyniu do pieczenia na 1h po tym czasie nakryć i
piec jeszcze 35-40 min, wyłączyć piekarnik garnek zostawiając wewnątrz
na jeszcze 10 min
mięsko miękkie, soczyste, pachnące słowem pychotka
pozdrawiam
|