Data: 2001-03-06 20:42:23
Temat: Re: karpatka
Od: "Goha" <g...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> > A mi wychodzi masa, a za to Karpaty nie górzyste tylko zupełnie
płaskie:(
> > Robiłam wg przepisu z "proszkowego" Dr Oetkera. Co może być przyczyną
> Karpatke robilam raz w zyciu, z Delecty bodajze i tez mi nie wyrosly
> Karpaty, co mnie do niej zniechecilo. Na dodatek nie dala sie odlepic od
> blaszki. A zrobilam ja bo kolezanka twierdzila ze zawsze sie udaje.
> Asia
Z doświadczenia wiem, że ważne jest dokładne wyprażenie ciasta. Musi
odstawać od garnka. Potem ciasto takowe studze i ucieram z jajami i dodaję
proszku do pieczenia. Dzielę na pół i piekę dwa placki, rozsmarowując ciasto
na dobrze natłuszczonej blaszce (bez posypki). Góry rosną jak sie patrzy:-)
Pozdrawiam
Goha
|