Data: 2000-04-03 09:24:45
Temat: Re: kasza
Od: "monizda&glizda" <m...@p...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
ja mam stary indianski sposób z babci na babcie.
jedna czesc kaszy, dwie i troche czesci wody. wszystko do gara. m\ja zawsze
dodaje pare kulek ziela angielskiego, ze dwa liscie laurowe, i toche
podsmazonej cebulki z czosnkiem, no i oczywiscie sól. wszystko zagotowuje w
jednym garze i trzymam chwiklke na ogniu. potem zawijam w stare gazety, w
kocyk i do wyrka. po jakiejs godzinie wychodzi sypka kaszka. trzeba tylko
uwazac, zeby to troche dodatkowej wody nie przekraczalo 1/4 szklanki.
m.s.
Gosia napisał(a) w wiadomości: ...
>Jak prawidlowo (bez zadnych strat w wartosciach odzywczych) "ugotowac"
>kasze gryczana? Tak, zeby po przygotowaniu byla sypka, nie plajtowata.
>
>Gosia
--
Szukasz pracy ? Znasz rynek IT (Internet) ? - http://webcorp.pl/praca/
|