Data: 2000-10-17 13:05:37
Temat: Re: kawa
Od: a...@m...com.pl (Agnieszka Stańczyk)
Pokaż wszystkie nagłówki
----- Original Message -----
From: Maciej Budziński <b...@b...gnet.pl>
To: <p...@n...pl>
Sent: Tuesday, October 17, 2000 3:01 PM
Subject: Re: kawa
>
> ja to lubie sobie po obiedzie:
> kawa lavazza z ekspresu ciesnieniowego, taka ze jest az gesta - nieduzo,
> ot troszeczke w naparstku zwanym filizanka do espresso. a potem dolewam
> sobie (w proporcji 1:1) wloskiej berbeluchy nazywanej grappa.
> palce lizac - i stawia na nogi
> Przepraszam, co masz na myśli mówiąc "berbelucha" ? Słyszałam już rózne
określenia na grappę, ale tego jeszcze nie i chciałabym sie dowiedzieć
czegoś o jego wartości konotacyjnej.
Dzięki za objaśnienia.
Agni
> budzik
>
> pablo wrote:
>
> > Ciekaw jestem jakich przypraw uzywacie do kawy. Ja stosuje kardamon i
> > cynamon. Ciekaw jestem czy mozna jeszcze cos innego?
> >
> > pablo
--
Archiwum grupy dyskusyjnej pl.rec.kuchnia
http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
|