Data: 2002-08-16 09:13:07
Temat: Re: kawa mrożona
Od: "Kaiso" <g...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Atucha" <u...@p...com> napisał :
> A jesli robia kawe frappe (we Wroclawiu robia w Pozegnaniu) to sposob jest
prosty.
> Do shakera wsypujesz dwie lyzki kawy, cukier, jesli slodzisz, i zalewasz
to
> do polowy zimna woda. Potrzasasz shakerem do chwili kiedy czujesz, ze
piana
> wypelnila skaker ( nie chlupie kawa ;) wlewasz do szklanki, dolewasz
mleka,
> dwie kostki cukru i gotowe.
> Tak mozna przezyc w Grecji letnie upaly :)
> pozdrawiam
> atucha
Czesc,
Chcialam zadac drobne pytania techniczne: Czy mleczko dolewa sie juz do
spienionej kawy? I wystarczy shaker? Nie trzeba bardziej specjalistycznego
sprzetu?
Mialam niedawno okazje delektowac sie frappe w Grecji i chetnie
przypomnialabym to sobie we Wroclawiu, choc o upaly ostatnio trudno...
A jak nie, to do "Pozegnania "!
Pozdrawiam
M.
|