Data: 2001-07-06 12:20:44
Temat: Re: kisiel
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk>
Pokaż wszystkie nagłówki
tradycyjne trzebaby zagotowac i pogotpwac przez chwile az metnosc
mu odejdzie - inaczej smakuje maka kartoflana (przynajmniej ta to
tak czulam...)
Krysia
>asia wrote:
>
>> czy kisiel trzeba gotowac czy wystarczy ze zaleje go wrzatkiem? Wiem , ze na
>> torebce pisze "gotowac", ale wydaje mi sie ze ktos tu kiedys pisal ze
>> wystarczy zalac i dobrze wymieszac. Pytam, bo nie mam mozliwosci gotowania w
>> tej chwili a zrobilabym ten kisiel. Ale czy to mi sie za przeproszeniem nie
>> zgluci?
>> Asia
>
>Sa teraz specjalne kisiele, bez gotowania, wystarczy wsypac do zagotowanej wody
>i wymieszac. Na pewno sa firmy Winiary i Gellwe - Slodka chwila, czy slodki
>kubek, jakos tak.
>
>Maria
>
K.T. - starannie opakowana
|