Data: 2001-07-06 21:12:40
Temat: Re: kisiel
Od: "kachna" <k...@w...ps.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
wlasnie zrobi`lam kisiel "slodka chwila" morelowy. taki sobie, zadna
rewelacja. ale dalo sie zjesc. bez gotowania. firmy "... przepis na sukces".
kachna
Użytkownik Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> w wiadomooci do
grup dyskusyjnych napisał:2...@4...com..
.
> tradycyjne trzebaby zagotowac i pogotpwac przez chwile az metnosc
> mu odejdzie - inaczej smakuje maka kartoflana (przynajmniej ta to
> tak czulam...)
>
> Krysia
>
> >asia wrote:
> >
> >> czy kisiel trzeba gotowac czy wystarczy ze zaleje go wrzatkiem? Wiem ,
ze na
> >> torebce pisze "gotowac", ale wydaje mi sie ze ktos tu kiedys pisal ze
> >> wystarczy zalac i dobrze wymieszac. Pytam, bo nie mam mozliwosci
gotowania w
> >> tej chwili a zrobilabym ten kisiel. Ale czy to mi sie za przeproszeniem
nie
> >> zgluci?
> >> Asia
> >
> >Sa teraz specjalne kisiele, bez gotowania, wystarczy wsypac do
zagotowanej wody
> >i wymieszac. Na pewno sa firmy Winiary i Gellwe - Slodka chwila, czy
slodki
> >kubek, jakos tak.
> >
> >Maria
> >
>
> K.T. - starannie opakowana
|