Data: 2003-02-18 07:36:42
Temat: Re: kiwi i galaretka - big problem
Od: "jaro" <j...@w...pl _NOSPAM>
Pokaż wszystkie nagłówki
Kiwi trzeba przed wlozeniem do galaretki krótko sprzyc (zalac plastry kiwi
gotujaca woda na kilka sekund) i wtedy galaretka na pewno sie stegnie. A
ananasa wziac z puszki nie ma problemu ze stezeniem galaretki.
Magdalena
m...@s...eu.org
"Krysia Thompson" <K...@h...fsnet.co.uk> wrote in message
news:aqnm4v0hjck2g106o7ktftafg75rrm35h9@4ax.com...
> On Thu, 13 Feb 2003 10:33:03 +0100, "feqaver"
> <p...@i...nospam.pl> wrote:
>
> >Witam!
> >
> >mam taki problem:
> >kiedy robie galaretke (owocowa) i wrzuce do niej kiwi, to nie zastyga,
> >sama galaretka bez dodatkow zastyga
>
> bo on, ten kiwi i chyba ananas, to maja jakiegos enzyma w sobie
> czy inne psakudztwo co to sie sprzeciwia galarecieniu.
> >
> >czy ktos cos takiego spotkal, albo wie co na to poradzic,
> >przeciez w czasem w restauracjach spotyka sie kiwi w galaretce...
> >
> >pozdrawiam feqaver
> >p...@i...pl
> >
>
> moze to restauracyjne jest sztuczne albo spreparowane...to jest
> tak jak gotowanie kartofli w kwasnej zupie - beda na zawszxe
> twarde
>
> Pierz
>
> K.T. - starannie opakowana
>
>
> -----------== Posted via Newsfeed.Com - Uncensored Usenet News
==----------
> http://www.newsfeed.com The #1 Newsgroup Service in the World!
> -----= Over 100,000 Newsgroups - Unlimited Fast Downloads - 19 Servers
=-----
|