Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!not-for-mail
From: "olka" <o...@m...pw.edu.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: kładzione? a może nie do końca...?
Date: Tue, 12 Aug 2003 23:58:32 +0200
Organization: http://news.icm.edu.pl/
Lines: 30
Message-ID: <bhbnk6$5a1$1@SunSITE.icm.edu.pl>
References: <bhata6$2nn4$1@news2.ipartners.pl>
NNTP-Posting-Host: nat.mikrus.pw.edu.pl
X-Trace: SunSITE.icm.edu.pl 1060725191 5441 194.29.137.68 (12 Aug 2003 21:53:11 GMT)
X-Complaints-To: a...@i...edu.pl
NNTP-Posting-Date: Tue, 12 Aug 2003 21:53:11 +0000 (UTC)
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.50.4910.0300
X-Priority: 3
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.50.4807.1700
X-MSMail-Priority: Normal
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:169880
Ukryj nagłówki
> Wczoraj mimo wilczego apetytu zamiast zjeść coś na szybko zmusiłem się na
> spędzenie 1,5 w kuchni przyrządzając obiad podobny do posiłku kiedyś
> zjedzonego w restauracji w Wilanowie. Jadłem tam coś takiego jak kluski
> kładzione, ze chrupką skórka - taką jak frytki -z sosem myśliwskim.
> Tak więc zabrałem się za ścieranie ziemniaków, dodałem trochę mąki i jajo,
> sól, pieprz.
moze za malo dodales maki ? i ci sie na patelni rozsypaly?
Potem , łyżką stołową formowałem kluski i kładłem je do
> osolonego wrzątku. Wyjmowałem kluseczki jak tylko wynurzyły się na
wierzch.
> Po wystudzeniu całość podsmażyłem. Niestety nie było to to, co było mi
dane
> jeść kilka lat temu. Czy może ktoś mi powiedzieć co zrobiłem źle?
hmm wydaje sie ze wszytko dobrze ale zeby sie dobrze podsmazyly musiusz je
chyba na
goracy tluszcz(smalec) wrzucic i dluzej podmsarzasz z jednej strony az sie
zarumienia dopiero pozniej je mieszasz tak aby ich nie rozwalic za bardzo...
hmm ja tak robie i mi sie podsmazaja....
pozdrawiam olka
|