Data: 2006-03-15 07:56:18
Temat: Re: klarowane masło
Od: Habeck Colibretto <h...@N...gazeta.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia 14.03.2006, o godzinie 15.58.13, na pl.rec.kuchnia, Akulka napisał(a):
>> Ja wiem, że będzie pianka, ale o co chodzi z jej usuwaniem? Po co? Coś ona
>> psuje, czy co?
> Ale tak ogólnie, to wiesz co to jest klarowane masło, czy pierwszy raz się z
> tym spotykasz?
Nigdy nie klarowałem, ale czym jest to wiem. :)
> Tak, pianka psuje - w tej piance są substancje "dzięki"
> którym masło się przypala. Po sklarowaniu masło się nie pieni przy smażeniu
> i pieczeniu, przez co cnotliwie znosi dużo większe temp. Google twoim
> przyjacielem, chętnie ci wytłumaczy wszelakie zawiłości tematu.:-)
Ja z lenistwa zapytałem. Google oczywiście odpowiedziałoby na moje pytania,
ale mi się nie chciało - przyznaję się bez bicia. :)
--
Pozdrawiam,
*Habeck*
/Każda rzecz ma dwie strony. Fanatycy widzą tylko jedną/
- Schutzbach
|