Data: 2016-02-27 03:04:04
Temat: Re: "klient nasz pan"
Od: "Pszemol" <P...@P...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
"XL" <n...@g...com> wrote in message
news:f70a7f13-6936-4069-a3d7-1eccfd1286af@googlegrou
ps.com...
>> Czyli torebka kilogramowa może mieć od 990gram do 1010gram?
>> Czy nie prościej byłoby cukrowni "oszukiwać" po prostu wsypując 10gramów
>> cukru mniej do każdej torebki??
>
> Nie - bo to w skali tak masowej byłoby BARDZO łatwe do wykrycia.
A weź i zrób eksperyment... co?
Masz wagę kuchenną?
Ja mam i zrobiłem. Nie z cukrem ale z mąką...
I wiesz co mi wyszło?
Torebka 5-funtowa mąki (2,27kg) ważyła 2243 gramy.
http://voila.pl/230/s6lyo
Oblicz teraz ile $$$ na mnie zarobili... :-)
> Prościej jest umieścić sól w cukrze już podczas procesu technologicznego.
> Jest MNÓSTWO możliwości - jak wyżej napisałam np odpowiednio
> "zmiękczając" wodę używaną do wypłukiwania cukru z miazgi buraczanej,
> a potem już tej soli nie usuwając, tylko samą wodę - w procesie
> krystalizacji
> i suszenia.
> To logiczny i BARDZO prawdopodobny scenariusz.
... wypowiada się światowej sławy ekspert od umiejętnego oszukiwania :-))))
>> > Obliczenie oparłam na [...]
>>
>> ... chorej fantazji paranoika.
>
> To Twoja paranoiczna wiara w dobrowolę i uczciwość WSZYSTKICH
> producentów/pośredników/dystrybutorów żywnościjest chorobą.
Nie, nie wierzę że wszyscy są uczciwi...
Wierzę że zdecydowana większość jest uczciwa.
Ty cierpisz natomiast na paranoję polegającą na tym, że wszędzie
doszukujesz się oszustw, podstępu, przekrętu...
Zastanawiałaś się czemu tak się tego boisz?
|