Data: 2003-07-23 23:23:07
Temat: Re: kłopot na imieniny
Od: b...@i...com.pl (Barbara Czaplicka)
Pokaż wszystkie nagłówki
From: "Izis_" <i...@w...pl>
> kochani!
> w piatek robie swoja imprezke imieninkowa. I ma problem. Wymyslilam
> sobie ze podam salatke, na ktora przepis podawalam ostatnio z chlebem
> pieczonym i maslem czosnkowym.... ale nie wiem co potem? nie chce
> robic miesa jakiegos bo po pierwsze nei ebde miala czasu - piatek
> dzien pracujacy, a po drugie wszyscy mowia ze beda po obiedzie.... i
> ze pozno bo spotkanie o 20:30. Co polecacie oprocz czipsow :D? Bedzie
> 8 osob? Moze jakis deser? tylko jaki? moze jakas deska serow? ale
> jak? RATUNKU!!!
> Pozdrawiam
> Izis_ (Ania)
Aniu, jakies dziwne rzeczy tu przytaczasz...
slatka to jedno..
raczej zamiast salatki, w sytuacji, ktora opisujesz, przydalyby sie koreczki..
a co do godziny spotkania..
nie wiem, o ktorej Ci Twoi znajomi/przyjaciele jadaja obiad.. ale po 20 to raczej,
wraz z alkoholem, apetyt przychodzi w sposob dosc
szybki...
sadze ze to gadanie, to rac zej tzw., brzydko mowiac, certolenie sie.. nie majace
wiele wspolnego z rzeczywistoscia...
[napisz, nawiasem mowiac, czy mialam racje]
jutro jest czwartek - zatem kawalek miesa mozesz spokojnie nabyc...
unurzaj ten kawalek w ziokach wg wlasnego uznania..
wrzuc w calosci na tluszcz gorocy na patelni.. obsmaz z kazdej strony - ale uwaga!!
jesli to wolowina lub cielecina to nie mozna jej
wczesniej solic!!!!
po obsmazeniu [widac, ze to jest zrobione] podlac niewielka iloscia wody i dusic..po
przykryciem oczywiscie.. od czasu do czasu
zajrzec, coby nam za bardzo plyn nie odparowal...
ja na ogol do wszelkich tego tpu rzeczy dodaje pokrojona w piorka cebule....
przed dolaniem wody, ale tuz przed jej dolaniem.. coby mi sie ladnie zeszklila...
Takie mieso robi sie naprawde szybko... ok. 20-30 min.
jak wylaczysz doplyw ciepla, toto wystygnie.. mozesz ukroic kilka plasterkow i
zobaczyc jak toto wyglada...
jesli jest cale czerwone w srodku..nalezy proces duszenia przedluzyc...
Pozdrowka
Barbara
---
Outgoing mail is certified Virus Free.
Checked by AVG anti-virus system (http://www.grisoft.com).
Version: 6.0.502 / Virus Database: 300 - Release Date: 2003.07.19
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
|