Data: 2002-08-28 18:51:45
Temat: Re: kluski śląskie, kopytka i pyzy ziemniaczane
Od: "dorka" <d...@i...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik <i...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:26a7.0000085d.3d6d126e@newsgate.onet.pl...
> Drodzy grupowicze!
>
> Z czym jecie nasze "narodowe" dania, jak kluski śląskie, kopytka i pyzy
> ziemniaczane? Czy macie jakieś ciekawsze pomysły niż polanie cebulką ze
> skwarkami i tłuszczykiem? Do jakich dań je serwujecie? Mam pokazać
Holendrom,
> iż te ponuro wyglądające jedzenie może być naprawdę apetyczne (bo i jest!)
>
> Dzięki z góry
> Iza
>
Witaj!
Nie bede pewnie oryginalna, ale moj standardowy dodatek to gulasz z wolu lub
tez z wieprzowiny. Wedlug upodoban mozesz dorzucic zielsko, ktorego teraz
obfitosc, na czele z papryka lub tez potraktowac kluchy sosem grzybowym(
chyba chybione, bo grzybow jeszcze nie uswiadczylam przez totalna suchosc).
Moi panowie sie zajadaja. Jak mi zostaja kluchy, przysmazam i dodaje jajo.
Holendrom jednak podaj prosto z wody.
Pozdrawiam.
Dorota
>
>
> --
> Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
|