Data: 2004-03-04 22:36:14
Temat: Re: kluski śląskie z mięsem
Od: wiku <s...@a...waw.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dorcia wrote:
> Witam !
>
> mam pytanie ,czy do klusek śląskich faszerowanych mięsem dodaje się do
> ciasta jajko ?
> (żeby się lepiej skejały), ktoś mi coś takiego zasugerował ale nie jestem
> przekonana
>
ja nie dodaje,
a tak btw. ostatnio robilem, a ze nie chcialo mi sie bawic, zamiast
zrobic 30 klusek zrobilem 3 ale duze, w zasadzie wyszly takie zepelliny
(przynajmnij jesli chodzi o ksztalt),
jeden juz ugotowany mnie sie ostal, a ze akurat nastepnego dnia robilem
ptysie smazone w glebokim oleju to pozniej i tego zepellina
ekperymentalnie wrzucilem, efekt byl ciekawy - mega klusek slaski
zarumieniony na zloto :)
wiku
|