Data: 2002-08-18 13:51:25
Temat: Re: kluski z mięsem
Od: "yeti" <l...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "MechaGodzilla" <m...@n...pl.NOSPAM> napisał w wiadomości
news:ajo7sh$1dh$1@news.tpi.pl...
>
> Użytkownik "yeti" <l...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
> news:ajo744$h4v$1@news.onet.pl...
> > Mój mąż właśnie wykonał - pychotka.
> > Jeżeli ktoś nie wie to:
> > ugotować trzeba jakąś zacną i miesną cześć - np. świnki
> > gotować można we włoszczyźnie a wywar wykorzystać na zupę.
> > następnie należy to mięsko z wywaru zmielić, połączyć z jajkiem, cebulą,
> > przyprawić i zagnieść.
> > Ciasto na kluski wykonać standartowo....
> > wykonać krągłe kluski z kulkami mięsa w środku i wrzucić do gotującej
się
> > posolonej wody. Gotować na wolnym ogniu....
> > Podawać polane roztopionym smalcem (w zastępstwie innym tłuszczykiem)
> > Pychota
> > Pozdrawiam Yeti
> > p.s. ale mam męża zdolnego;-)
> >
> >
> wszystko fajnie, ale to "standardowo" to standardowe kluski ziemniaczane
czy
> z maki i wody czy z czego?
>
> Mechcia
ziemniaki+jajo+mąka pszenna+mąka ziemniaczana
bierzesz pogniecione ziemniaki w garnku i wyciągasz ćwiartkę... do pustego
miejsca wsypujesz mąkę (3/4 pszennej i 1/4 ziemniaczanej) i do tego jajo.
zagniatasz to wszystko i formujesz i gotujesz i jesz....
a tak w ogole to mogę się założyć że Ty dużo lepiej ode mnie wiesz jak się
robi kluchy......;-).
Mąż Yeti ->Mish.
|