Data: 2001-08-30 07:38:42
Temat: Re: knedle ze śliwkami wyszly mi pyszne
Od: "Wkn" <w...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
--
Wkn
> > Pytanie zasadnicze: czy wszedzie w Polsce serwuje sie knedle z cukrem,
> > kwasna smietana i buleczka zasmazana w masle? Czy sa jakies odstepy od
> > tego stylu?
> >
> > Czy ktos dodaje maki kartoflanej do ciasta z ugotowanych kartofli, czy
> > tylko zwykla make?
> >
> > Magdalena Bassett
> >
>
> jako że o dupie maryny wiem troche z doświadczenia proponuje nie dawac
mąki
> kartoflanej do ciasta na knedle (takową dodaje sie do ciasta na pyzy z
> nadzieniem).
> i nie znam innego sposobu podawania knedli niz ten o którym piszesz, no
> chyba że posypanie tego cynamonem...
>
A ja znam, a jakże, do gulaszu wołowego w piwie i z bułeczką tartą ( ten
gulasz z bułeczką w środku) i korniszonami, chociażby.
Wkn
|