Data: 2004-11-29 14:27:28
Temat: Re: kolacje
Od: Marynatka <m...@f...net>
Pokaż wszystkie nagłówki
On 2004-11-29, @nn <a...@p...pl> wrote:
>>
> Ja ją (kapustę) drobno siekam, solę, pieprzę, daję ocet i oliwę i
> oczywiście te wszystkie inne dodatki na które w danej chwili akurat mam
> ochotę i wstawiam do lodówki na pół godzinki co by się "przeżarło".
> Potem tylko jeszcze raz mieszam i jem.
Ja pekińską robię często z kukurydzą z puszki (nie wiemczy ten przepis tu
był, ale podam - dla tych co zechcą spróbować):
poszatkować pekińską, dodać kukurydzę z puszki osączoną z wody, wymieszać,
posolić, popieprzyć, dodać majonezu zmieszanego ze śmietaną (1 porcja
majonezu na 2 porcje śmietany) - wymieszać i zajadać z apetytem ;)
--
Pozdrawiam
Marzena z Kubusiem (18.03.2001)
i Szymonem lub Natalią (~08.06.2005)
|