Data: 2002-02-21 10:34:31
Temat: Re: koreczki
Od: "Wkn" <w...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik Paulina <m...@w...pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:a52g52$i60$...@o...ict.pwr.wroc.pl...
> Witam;
> Czy któraś z Grupowiczek ma jakiś ciekawy przepis na przyrządzenie
> koreczków?
>
> Pozdrawiam - Paulinka
>
>
>
Wklejam:
Koreczki można robić praktycznie ze wszystkiego. Najszybsze to chyba<br/>
takie typu kawałek kabanosa + oliwka, kostka szynki + kawałek
ananasa,<br/>
mały pomidorek + kostka fety, winogrono + ostry żółty ser, oliwka
nadziana<br/>
kawałkiem ostrej papryki + kostka sera, itd. Można też robić koreczki
na<br/>
kawałkach chleba -- np. posmarowaną dość grubą warstwą pasztetu czy
pasty<br/>
kanapkowej, i czymś udekorowane, korniszonkiem, oliwką, kaparem,
kawałkiem<br/>
papryki, połówką miniaturowego pomidorka, itd.<br/>
Anetek
Inne:
pumpernikiel posmarowac masłem +plaster sera+pumpernikiel +masło +plaster
sera i szynka+ozdoba w postaci oliwki, grzybka, korniszonka, papryczki,
pomidorka koktajlowego
chlebek bez skórki jakiś ciemny miękki + pasta z tuńczyka albo makreli +
korniszonek
Koreczki można robić ze wszytskiego, mogą być z warzyw, mogą być z ow3oców
na długich patykach, np.
winogronko, kawałek ananasa, truskawka, kawałek brzoskwini, kawałek jabłka,
jak Ci fantazją podpowie
mogą być z samych warzyw:
oliwka, cebulka marynowana, korniszonek maleńki, pieczarka marynowana,
kawałek papryczki - takie do półmicha wędlin najlepiej
mogą być koreczki na krakersach
krakers okrągły albo prostokątny +ser topiony z tubki albo z w sprayu, żeby
zrobić ładny kleksik, powtykać w to ozdobnie plasterki oliwek, kawałki
zwinięte szyneczki itp.
A w ogóle to koreczki pięknie wyglądają wbite w coś, np w połówkę arbuza, w
tę zieloną skórę, albo w melona :)
jeszcze koreczki typu: chlebek + śledzik matrynowany + cebulka :)
Nawet z parówkami dobrymi można robić koreczki, byle fantazji starczyło
:-)))
Wkn
|