Data: 2003-04-28 20:17:16
Temat: Re: korzen juki ?
Od: "margola & zielarz" <malgos@spamu_nie_kochamy.panda.bg.univ.gda.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Nikodem Kuźnik" <n...@W...albatros.gliwice.pl> napisał w
wiadomości news:b8jeee$i4h$1@news.polbox.pl...
> Witam!
>
> Dostalismy z Hiszpanii korzen juki, tak przynajmniej to nazwali - cos jak
> wielka (50 cm dlugosci) biala rzepa, ale bez natki, w srodku biala, a na
> zewnatrz brazowo - rozowa, zawoskowana.
My juke podgotowujemy (krotko, bo rzeczywiscie sie rozpada) i jemy z sosem
jakims miesnym.
Albo podpiekamy (jak ziemniaki) i z sosem
Swietnie komponuje sie z nia sos czosnkowy.
Margola
|