Data: 2003-05-01 08:09:42
Temat: Re: korzen juki ?
Od: Nikodem Kuźnik <n...@W...albatros.gliwice.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
margola & zielarz wrote:
> Użytkownik "Nikodem Kuźnik" <n...@W...albatros.gliwice.pl> napisał
> w wiadomości news:b8jeee$i4h$1@news.polbox.pl...
>> Witam!
>> Dostalismy z Hiszpanii korzen juki, tak przynajmniej to nazwali - cos jak
>> wielka (50 cm dlugosci) biala rzepa, ale bez natki, w srodku biala, a na
>> zewnatrz brazowo - rozowa, zawoskowana.
>
> My juke podgotowujemy (krotko, bo rzeczywiscie sie rozpada) i jemy z sosem
> jakims miesnym.
> Albo podpiekamy (jak ziemniaki) i z sosem
> Swietnie komponuje sie z nia sos czosnkowy.
>
> Margola
Bardzo dziekuje! Krotko gotowalismy i zjedlismy z moim domowym tzatziki
-calkiem ciekawe zestawienie.
Dziekuje i serdecznie pozdrawiam,
Nik
|