Data: 2003-05-07 08:02:43
Temat: Re: kotlety
Od: "Bea" <b...@w...com.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Wkn" <w...@w...pl> napisał w wiadomości
news:b98p6h$nmt$1@atlantis.news.tpi.pl...
> a ja bardzo prosze na te z kaparami (czy nadadza sie z solanki, bo akurat
> mam w domu strasznie duzo?)
> i jeszcze, jesli mozna w sosie serowym, niam :)
>
> pozdrawiam serdecznie
> przejedzona Dorota
Magda podawala link'a do przepisu z kaparami ale może nie widziałaś:) więc
wklejam.
M.
____________________________________________________
___________________
Piers kurza pokrojona w poprzeczne platy, 1 cm grubosci
maka
jajko
maslo/oliwa
1/2 szklanki wytrawnego bialego wina
1/2 szklanki rosolu
1 lyzka maki
1/2 lyzeczki soku z cytryny
1 lyzka kaparow
sol, pieprz
Ugotowac makaron al dente.
Przygotowac salate.
Podgrzac talerze w piecu.
Piers kurza pokroic w platy, te lekko rozbic. Maczac w mace-jajku-mace.
Smazyc na dosc goracym masle i oliwie, pol na pol, az zlote po obu
stronach. Zdjac mieso z patelni, podgrzac patelnie, az zacznie
skwierczec, dodac wino. Zeskrobac dno patelni, dodac kapary, sok z
cytryny, sol i pieprz (nalepiej bialy) do smaku, wymieszac, zagrzac do
malutkiego wrzenia przez 2 minuty. Make wymieszac z rosolem bez grudek,
dolac ciagle mieszajac do sosu i gotowac na malym ogniu, az zgestnieje,
okolo minuty.
Na cieplych talerzach ulozyc makaron, polac sosem, obok ulozyc mieso.
Osobno podac salate i wino.
|