Data: 2005-11-23 14:10:12
Temat: Re: kotlety
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk>
Pokaż wszystkie nagłówki
On Wed, 23 Nov 2005 14:32:05 +0100, "waldek" <x...@o...pl>
wrote:
>turecky wrote:
>> anka <a...@w...pl> napisał(a):
>>
>>> Mam ochotę na kotlety mielone, ale nie chce mi się ich smażyć. Jak
>>> myślicie, czy jeśli włożę je do naczynia żaroodpornego i wstawię na
>>> godzinę do piekarnika, to bedą dobre?
>>>
>> Dobre znaczy smaczne czy dobre znaczy upieczone ?
>> Upieczone - będą
>> Smaczne - to zależy jak będziesz piec; godzina na pewno za długo
>> Lepiej wtedy bez buły tartej... nie, to już będą kotlety
>> mielone...usmaż lepiej
>===
>To, co chce zrobić Anka, to zwykły klops. Są w nim bułki i nieco dodatków
>takich jak np. pieczarki, papryka, a piecze się właśnie ok. 1 godziny. Klops
>potrafi być bardzo smaczny. W necie jest mnóstwo przepisów.
>
>http://www.google.pl/search?hl=pl&q=klops&lr=
>
>waldek
>===
>
A taki klops a jajami utwardzanymi....mmmmmm a ja czasem robilam
klops w paski -mieso klopsowe bylo wykladane do podluznej formy
wylozonej plastrami boczku, wartswa miesa, paski boczku, warstwa
miesa, pieczarki i plasterki sera, warstwa miesa, papryka
czerwona w paski, mieso. przydusic porzadnie i
piec.....hhhmmmmmmmmmmm
Pierz
K.T. - starannie opakowana
|