Data: 2005-11-23 22:17:54
Temat: Re: kotlety
Od: "Marek W." <U...@U...o.cUz.t.aU.UnosUpamU.UonUetU.UplU>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "waldek" <x...@o...pl> napisał w wiadomości
news:dm1qvq$n09$1@inews.gazeta.pl...
> turecky wrote:
> > anka <a...@w...pl> napisał(a):
> >
> >> Mam ochotę na kotlety mielone, ale nie chce mi się ich smażyć. Jak
> >> myślicie, czy jeśli włożę je do naczynia żaroodpornego i wstawię na
> >> godzinę do piekarnika, to bedą dobre?
> >>
> > Dobre znaczy smaczne czy dobre znaczy upieczone ?
> > Upieczone - będą
> > Smaczne - to zależy jak będziesz piec; godzina na pewno za długo
> > Lepiej wtedy bez buły tartej... nie, to już będą kotlety
> > mielone...usmaż lepiej
> ===
> To, co chce zrobić Anka, to zwykły klops. Są w nim bułki i nieco dodatków
> takich jak np. pieczarki, papryka, a piecze się właśnie ok. 1 godziny.
Klops
> potrafi być bardzo smaczny. W necie jest mnóstwo przepisów.
>
> http://www.google.pl/search?hl=pl&q=klops&lr=
>
> waldek
> ===
>
>
A nie do konca...bo sa tez takie szwedzkie klopsiki zapiekane...kotabular
sie
to nazywa czy jakos tak...zapiekane własnie a nie smażone...
tam sie jakos zamiast bułki kartofla dodaje...ale
moze jest tu ktos ze Szwecji i poda przepis :))
Marek
|