Path: news-archive.icm.edu.pl!news2.icm.edu.pl!wsisiz.edu.pl!newsfeed.atman.pl!news.n
ask.pl!news.nask.org.pl!lublin.pl!news.lublin.pl!not-for-mail
From: "Marek W." <U...@U...o.cUz.t.aU.UnosUpamU.UonUetU.UplU>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: kotlety
Date: Wed, 23 Nov 2005 23:17:54 +0100
Organization: lubman
Lines: 39
Message-ID: <dm2qa0$9gm$1@news.lublin.pl>
References: <dm1q3h$1fo$1@nemesis.news.tpi.pl> <dm1qdn$k67$1@inews.gazeta.pl>
<dm1qvq$n09$1@inews.gazeta.pl>
NNTP-Posting-Host: 212.182.111.231
X-Trace: news.lublin.pl 1132784768 9750 212.182.111.231 (23 Nov 2005 22:26:08 GMT)
X-Complaints-To: a...@n...lublin.pl
NNTP-Posting-Date: Wed, 23 Nov 2005 22:26:08 +0000 (UTC)
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2800.1437
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2800.1441
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:253527
Ukryj nagłówki
Użytkownik "waldek" <x...@o...pl> napisał w wiadomości
news:dm1qvq$n09$1@inews.gazeta.pl...
> turecky wrote:
> > anka <a...@w...pl> napisał(a):
> >
> >> Mam ochotę na kotlety mielone, ale nie chce mi się ich smażyć. Jak
> >> myślicie, czy jeśli włożę je do naczynia żaroodpornego i wstawię na
> >> godzinę do piekarnika, to bedą dobre?
> >>
> > Dobre znaczy smaczne czy dobre znaczy upieczone ?
> > Upieczone - będą
> > Smaczne - to zależy jak będziesz piec; godzina na pewno za długo
> > Lepiej wtedy bez buły tartej... nie, to już będą kotlety
> > mielone...usmaż lepiej
> ===
> To, co chce zrobić Anka, to zwykły klops. Są w nim bułki i nieco dodatków
> takich jak np. pieczarki, papryka, a piecze się właśnie ok. 1 godziny.
Klops
> potrafi być bardzo smaczny. W necie jest mnóstwo przepisów.
>
> http://www.google.pl/search?hl=pl&q=klops&lr=
>
> waldek
> ===
>
>
A nie do konca...bo sa tez takie szwedzkie klopsiki zapiekane...kotabular
sie
to nazywa czy jakos tak...zapiekane własnie a nie smażone...
tam sie jakos zamiast bułki kartofla dodaje...ale
moze jest tu ktos ze Szwecji i poda przepis :))
Marek
|