Data: 2005-12-02 08:47:17
Temat: Re: kotlety schabowe ??
Od: Konrad Brywczyński <http://cerbermail.com/?EPpJiWnVOQ>
Pokaż wszystkie nagłówki
Joanna Duszczyńska <j...@p...onet.pl%> napisał(a) w
news:dmp1c0$tt5$1@news.onet.pl:
>
>> Jak nie typowe, to najprościej po prostu nie panierować. Ja takie lubię.
>
> A robiłeś tak kiedyś z mrożonego mięsa?
Nie pamiętam, bo w ogóle schab tej postaci rzadko jadamy. Pewnie tak.
> Takie nierozbijane i usmażone, wcześniej mrożone mięso jakoś mi zawsze
> podeszwowate wychodziło...
Ale czemu nierozbijane? Ja rozbijam, solę, pieprzę, sypię ew. czymś jeszcze
do smaku i na patelnię. Smaczne, kruche kotletansy wychodzą. Tylko bez tej
koszmarnej panierki.
--
Konrad J. Brywczyński
Ten się śmieje ostatni, kto myśli najwolniej.
|