Data: 2003-07-01 16:05:40
Temat: Re: krem, likierek czy jak go tam zwali - po raz kolejny
Od: "Keruk" <keruk(nospam)@tlen.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Keruk" <keruk(nospam)@tlen.pl> napisał w wiadomości
news:bds64g$lja$1@news2.ipartners.pl...
> dam znac, za jakas godzinke jak otworze puszke
> i wymieszam wszystkie skladniki.
>
Voila !
Wyszlo ... gotowanie 1;30 ma dobre strony. Tak jak myslalem.
Wychodzi nieco mniej geste i nie trzeba dolewac wody.
Podobnie robie zawsze gotujac mleczko na wafle, stad wziela sie ta idea.
Nasunelo mi sie jednak pare pytan ...
Jakiego rumu i jakiej wodki Danusiu uzywasz ?
Bo ja osobiscie najbardziej lubie rum tuzemski od naszych
pd. sasiadow, ale niestety takowego nie mialem
i musialem skorzystac z rodzimego no i niestety nieco to czuc. (jest mniej
aromatyczne)
Mysle ze z tym tuzemskim rumem byloby lepsze.
Aha no i co do proporcji ...
Zdecydowanie musialem wrzucic troche wiecej rumu.
2,5 kieliszka a nawet 3 i troszki wiecej alkoholu.
No i chyba trzeba probowac troche rozrabiac kakao z woda,
bo po wrzuceniu do calosci ciezko mbylo rozmieszac grudeczki malutkie, ktore
sie robily.
Pzdr.
|