Data: 2003-08-10 10:44:08
Temat: Re: krem ziemniaczany z wedzonym lososiem i koperkiem
Od: maruda - Ryszard <maruda_smurf@#gdynia.mm.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia 2003-08-10 11:56, osoba przedstawiająca się jako 'Ti`Ana' zechciała
zauważyć:
> Dnia Sun, 10 Aug 2003 09:34:18 GMT, Waćpanna lub Waćpan Ala, w wiadomości
> <ukoZa.61959$cl3.1995859@news2.tin.it> zawarł, co następuje:
>
>> Czy ktos wie jak to sie robi? Jadlam to na weselu w Olsztynie i po prostu
>> pycha. Moze ktos zna przepis?
>
> Ja bym zrobiła na oko, na bazie puree ze smietanka. Do tego losos, koperek,
> jakies przyprawy i voila.
Ostatnio robiłem cos podobnego.
Ziemniaki ugotować, ostudzić, pokroić delikatnie. Jaja przepiórcze
ugotować, ostudzić, obrać. Zmieszać wszytko z kawałkami wędzonego
łososia i kaparami. Majonez (80 g) wymieszać z łyżką musztardy, łyżką
śmietany i pokrojonym pęczkiem koperku. Wymieszać bardzo delikatnie
całość, ozdobić koprem i kawałkami cytryny lub limony. Ilość składników
na oko.
Do łososia można dodawać: anchis, wątróbki z dorsza, węgorza wędzonego,
krewetki lub kraby. Ziemniaki i przepiórcze jaja nie wystepują w
oryginalnym przepisie - modyfikacja własna, podobnoż bardzo udana.
R.
|