Path: news-archive.icm.edu.pl!news.gazeta.pl!not-for-mail
From: "Akulka" <s...@g...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: krokiety
Date: Thu, 2 Feb 2006 18:08:16 +0100
Organization: "Portal Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl"
Lines: 45
Message-ID: <drtej6$18n$1@inews.gazeta.pl>
References: <drnodr$ofc$1@nemesis.news.tpi.pl> <drpovg$g13$1@news.onet.pl>
<drqdm5$asv$1@inews.gazeta.pl> <drsfoq$3a9$1@news.onet.pl>
NNTP-Posting-Host: 213-238-73-49.adsl.inetia.pl
X-Trace: inews.gazeta.pl 1138900390 1303 213.238.73.49 (2 Feb 2006 17:13:10 GMT)
X-Complaints-To: u...@a...pl
NNTP-Posting-Date: Thu, 2 Feb 2006 17:13:10 +0000 (UTC)
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2800.1106
X-Priority: 3
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2800.1106
X-User: slodka_cytrynka
X-MSMail-Priority: Normal
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:259310
Ukryj nagłówki
Użytkownik "Basia K" <B...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:drsfoq$3a9$1@news.onet.pl...
> Zwijasz normalnie, jakbyś roladę robiła. Dlatego bierzesz koniecznie
> kwadratowe (lub prostokątne wafle) a nie okrągłe, żeby nie bylo problemu z
> brzegami.
No, a ja już kombinowałam jak je szczelnie zapakować :P
>Farsz rozrowadzasz rownomiernie, na całym nasączonym waflu,
Ale musi być go oszczędnie, czy mozna dać grubiej?
>który
> musisz najpierw dobrze nasaczyć woda, tak żeby dało się fajnie zawijać.
No, to chyba trzeba na własnej skórze poeksperymentować.:)
>Po
> prostu rulon robisz, końcowki (prawa i lewa) zostają otwarte. Potem kroisz
> nożem krokiety na wielkości jakie sobie życzysz. Etap ostatni to panierka
i
> wio na patelnię.
Tzn., że pokroić cienko jak roladę i smaży się po stronie łączeń, tak - tzn
tą część okrągłą? Bo na boki raczej trudno by było obracać....
> Ja jestem zadowolona z tego patenu.
> Mam nadzieję ze wytłumaczyłam Ci dokładnie. Jakby coś to pytaj.
> Koniecznie daj znać, jak wyszło
Oki, chyba wszystko w miarę rozumiem, tylko jeszcze pytanko - nie rozwija
się to w trakcie smażenia? Cóż, chyba naprawdę spróbuję - może w sobotę. W
sumie wafle mam, tylko pomysłu brak na farsz...masz jakiś może ulubiony z
waflem? Bo mnie masa serowa chodzi po głowie, choć krokiety zwyczajowo robię
na "ostro".
Pozdrawiam,
Akulka
|