Path: news-archive.icm.edu.pl!news.gazeta.pl!not-for-mail
From: Ikselka <i...@g...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: krokiety
Date: Tue, 9 Dec 2008 22:36:54 +0100
Organization: "Portal Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl"
Lines: 56
Message-ID: <j...@4...net>
References: <ghe5ks$8hq$1@news.onet.pl> <1rqvl4k4hvn0c$.1bxaezbwaxhvs.dlg@40tude.net>
<ghmfur$8ib$1@nemesis.news.neostrada.pl>
<1wubjs9nalhp7$.18saveuillxqc.dlg@40tude.net>
<ghmo1b$6fk$1@atlantis.news.neostrada.pl>
Reply-To: i...@g...pl
NNTP-Posting-Host: blj247.neoplus.adsl.tpnet.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2"
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: inews.gazeta.pl 1228858616 17843 83.28.203.247 (9 Dec 2008 21:36:56 GMT)
X-Complaints-To: u...@a...pl
NNTP-Posting-Date: Tue, 9 Dec 2008 21:36:56 +0000 (UTC)
X-User: ikselk
User-Agent: 40tude_Dialog/2.0.15.1pl
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:317840
Ukryj nagłówki
Dnia Tue, 09 Dec 2008 22:27:50 +0100, JerzyN napisał(a):
> Ikselka pisze:
>> Dnia Tue, 9 Dec 2008 20:04:02 +0100, Panslavista napisał(a):
>>
>>> "Ikselka" <i...@g...pl> wrote in message
>>> news:1rqvl4k4hvn0c$.1bxaezbwaxhvs.dlg@40tude.net...
>>>> Dnia Sat, 6 Dec 2008 16:27:27 +0100, Mariusz napisał(a):
>>>> Moja mama robiła je z ciasta takiego, jak na kopytka, ale z jajkiem. Na
>>>> placuszek z tego ciasta kładła łyżkę nadzienia z kapusty i grzybów (czy
>>>> innego), zwijała w wałeczek, zaciskała końce, maczała w jajku roztrzepanym
>>>> i tartej bułce i smażyła na rozgrzanym oleju na złoty kolor.
>>> To jak knedle tyle, że smażone,
>>
>> Nie całkiem: panierka z jajka i bułki zupełnie zmienia charakter potrawy.
>> To wąsnie sa prawdziwe krokiety, a nie te z naleśników.
>
> Jak zwykle wiesz lepiej:
> http://en.wikipedia.org/wiki/Croquette
> pzdr. Jerzy
Oczywiście. Masz tu ze swojego linka:
"Czech Republic:
Krokety[6] are small round balls usually made from potatoes, eggs, flour,
butter, and salt that are deep fried in oil. This variety can be ordered in
most restaurants as a side dish as well as bought frozen and prepared at
home.
Germany:
Plain potato croquettes[7] (Kroketten)[8] are served as side dish in
restaurants and available frozen in supermarkets.
Hungary:
"Krokett" is a small cylindrical croquette made similar the Czech variety:
potatoes, eggs, flour, butter and touch of nutmeg and salt that are deep
fried in oil. This variety can be ordered in most restaurants as a side
dish as well as bought frozen. Croquette can be made with cheese too,
called turokrokett[9]. .
United Kingdom:
Plain potato croquettes[21] are available frozen[22] or refrigerated in
most supermarkets."
A w Polsce jakktochce. Czyli zawsze inaczej, niż się powinno.
A powinno się...
http://www.gotowanie.wkl.pl/przepis3018.html i nadziać.
|