Path: news-archive.icm.edu.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!news.cyf-kr.edu.pl!news.nask
.pl!newsfeed.tpinternet.pl!atlantis.news.tpi.pl!news.tpi.pl!not-for-mail
From: "Renata" <p...@w...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: królik
Date: Sat, 15 Mar 2003 14:01:51 +0100
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl/
Lines: 29
Message-ID: <b4v8q7$ket$2@atlantis.news.tpi.pl>
References: <b4v2bk$lr7$1@okapi.ict.pwr.wroc.pl>
NNTP-Posting-Host: pc101.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl
X-Trace: atlantis.news.tpi.pl 1047733897 20957 213.77.242.101 (15 Mar 2003 13:11:37
GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Sat, 15 Mar 2003 13:11:37 +0000 (UTC)
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.00.2615.200
X-MIMEOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.00.2615.200
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:149354
Ukryj nagłówki
Użytkownik artilla <a...@w...pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:b4v2bk$lr7$...@o...ict.pwr.wroc.pl...
> Witam wszystkich:)
>
> Mam u siebie 2 nogi krolicze. Problem polega na tym, ze zupelnie nie
wiem,
> jak je przyrzadzic, w moich przepisach nie ma nic do krolika. Czy ktos
z Was
> zna jakis dobry przepis na nogi krolicze?
> Jak tak to prosze o pomoc:)
>
> Pozdrawiam serdecznie,
> A.
>
>
Wloz je do zamrazarki na kilka dni, zeby skruszaly, po rozmrozeniu
nacierasz przyprawami (czosnek roztarty z sola,czerwony
"delikat",pieprz,sol
szczypta majeranku i co tam jeszcze lubisz) i zostawic tak na 24 godz.
Nastepnego dnia opiecz na rozgrzanym tluszczu i przeloz do gesiarki lub
naczynia zaroodpornego podlej troche wody i dus do miekkosci.
Do sosu mozesz dodac pokrojona cebule, listek, ziele ang.
Do gotowego sosu dodaj lyzeczke maki i 1/4 szkl. smietany,
pogotowac ok. 5min. i podawac z zielenina do ziemniaczkow.
Pozdrawiam i zycze smacznego.
>Renata<
|