Path: news-archive.icm.edu.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!news.onet.pl!newsfeed.gazeta
.pl!newsfeed.tpinternet.pl!atlantis.news.tpi.pl!news.tpi.pl!not-for-mail
From: Maciachowa <m...@w...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: królik
Date: Sat, 15 Mar 2003 14:41:51 +0100
Organization: Maciachy
Lines: 32
Message-ID: <s...@4...com>
References: <b4v2bk$lr7$1@okapi.ict.pwr.wroc.pl>
NNTP-Posting-Host: pa108.pabianice.sdi.tpnet.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: atlantis.news.tpi.pl 1047735948 7435 213.77.181.108 (15 Mar 2003 13:45:48
GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Sat, 15 Mar 2003 13:45:48 +0000 (UTC)
X-Newsreader: Forte Agent 1.8/32.553
User-Agent: Hamster/2.0.0.1
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:149356
Ukryj nagłówki
Dnia Sat, 15 Mar 2003 12:21:20 +0100, "artilla" <a...@w...pl>
napisał(a):
>Witam wszystkich:)
>
>Mam u siebie 2 nogi krolicze. Problem polega na tym, ze zupelnie nie wiem,
>jak je przyrzadzic, w moich przepisach nie ma nic do krolika. Czy ktos z Was
>zna jakis dobry przepis na nogi krolicze?
>Jak tak to prosze o pomoc:)
Witam,
hmm..wlaczyly mi sie dzisiaj smaczki dziecinstwa.
krolik to ..koniecznie czysty barszcz bialy.
krolicze nogi + warzywa cale delikatnie i nie za duzo, na malym ogniu
ze dwie godzinki + do tego bialy zur z maki i bez czosnku- gesty i
kwasny, na koniec zabielenie smietana - malo zabielone.
Delikatnosc tego barszczu... mniam....
Jezeli lubisz- to ziemniaki osobno podane, bez niczego. Ot gotowane
ziemniaki. Ale ja zawsze wolalam taki barszczyk do picia. A jaki jest
dobry do picia na syndrom "dnia drugiego" czyli na kaca krotko
mowiac... lekarstwo, pyszne lekarstwo :-)))
Tak mysle, ze w sumie to mozna wczesniej troche wyjac tego krolika
i...no wlasnie. Moze obsmazyc w masle delikatnie i do szpinaku
pasowalby? Niom. do szpinaku w sam raz. szpinak obgotowany + malutko
cebuli zeszklonej + jajo na patelni.
Pozdrawiam
K.Maciaszek
--
Maciachowa
m...@w...pl
http://maciachy.republika.pl
|